wtorek, 09 października 2007
Gruszkowy smutas

Gwoli definicji - smutas to takie nasze ( moje i Dagi ) spolszczenie angielskiego "Smoothie". Taka nazwa nam się spodobała i tak już zostało.

Gruszkowy smutas

Składniki:

- dwie soczyste gruszki
- kubek jogurtu naturalnego ( 200g )
- ćwiartka cytryny
- dwie łyżeczki likieru amaretto

Przygotowanie:

Gruszki obieramy ze skórki i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie sczerniały.

gruszki

Kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do blendera i miksujemy na papkę.

blender

Dodajemy jogurt i amaretto, miksujemy jeszcze przez chwilę i przelewamy do szklanek.

Smacznego!

P.S. Jeśli sądzisz że wiesz jak korzystać z blendera to polecam odwiedzenie strony www.willitblend.com . Osobom o mocnych nerwach polecam przepis na koktail z Chucka Norrisa :).

21:15, max_daga , Napoje
Link Komentarze (3) »